Steun ons en help Nederland vooruit

Even voorstellen, mijn naam is Frits Poutsma. Al vele jaren woonachtig in Oud-Beijerland, getrouwd, twee kinderen. Werkzaam als manager onderwijs bij een lerarenopleiding, lid van de Protestantse Kerk Nederland en sportief actief met tennis en wielrennen. Een passieve hockey- en voetbalfan. Ik lees graag een boek en de krant, op tv kijk ik graag naar series als Wie is de mol ? en naar Engelse detectives. Een leven lang leren is op mij van toepassing, naast studies voor diverse bevoegdheden in het onderwijs heb ik Onderwijskunde en (recent) Bestuurskunde gestudeerd.

Als mens ben ik geïnteresseerd in de vraag achter de vraag. Nieuwsfeiten zijn van belang, maar daarachter zit een wereld die mij meer nog dan het grote nieuws aanspreekt, de wereld van de menselijke maat. In wezen de vraag wat het grote gebaar doet voor de individuele mens. De interesse voor openbaar bestuur resulteerde enige tijd geleden in een lidmaatschap van D66. De zijlijn is namelijk niet de plaats waar verandering tot stand komt. Mijn ideeën over de samenleving en de maatschappij sluiten goed aan bij D66. Dat is prettig als je teamspeler bent en wilt zijn. Anderen hebben ook vaak goede ideeën en het leven is een samenspel van geven en nemen. Daarnaast kan ik goed zelfstandig opereren en ook dat vind ik aantrekkelijk. Ik ben wars van politieke spelletjes. Ik kan rechtlijnig zijn, maar ben vanuit mijn grondhouding in wezen primair flexibel. Daarbij ben ik communicatief en werk graag met enige speelse humor.

Ik kies voor D66 omdat die partij mij alle vrijheid geeft om te zijn wie ik ben. D66 staat voor mijn vrijheid, maar ook voor die van anderen. D66 staat voor het bieden van kansen en niet van beperkingen. Ik niet wil dat de overheid alles voor mij regelt. Veel kan ik als burger zelf wel. Ik wil met D66 een overheid die verantwoordelijkheid neemt voor die dingen die ik niet kan regelen, zoals een duurzame leefomgeving en goed onderwijs. Samen met D66 kies ik voor een overheid die randvoorwaarden creëert waarbinnen het voor iedereen goed kan werken, wonen, recreëren en ondernemen is. Zonder onnodige regelgeving en bureaucratie. D66 staat ook voor een partij met een sociaal gezicht. Ik kies met D66 niet voor links of rechts. Ik kies voor nieuwe oplossingen, in een samenleving waarin verandering de enige constante is. In mijn leven denk en werk ik vanuit het zien van kansen in plaats van bedreigingen. Daarmee kies ik voor mezelf en voor de mensen om me heen. Ik kies voor een toekomst met beweging en perspectief.

Meer van Frits Poutsma