Steun ons en help Nederland vooruit

Bestuur, belastingen en burgerparticipatie

D66 staat voor minder bureaucratie, nauwer contact met de inwoners en een luisterende gemeente. Minder bestuur, minder regels en meer ruimte voor burgers.

Dorpscentrum

Ons dorpscentrum vormt het hart van Oud-Beijerland, net zoals Oud-Beijerland het hart van de Hoeksche Waard vormt. Het is daarom voor de hele regio belangrijk dat het centrum haar aantrekkelijkheid herwint.

Leefomgeving en veiligheid

Een samenleving maak je samen. Dat is soms uitdagend, maar biedt tegelijkertijd ook kansen. Inwoners van Oud-Beijerland moeten zich thuis voelen in een fijne en veilige omgeving.

Zorg en ondersteuning

Iedereen moet de ruimte hebben om eigen keuzes te maken en op eigen benen te staan. Naast liberaal is D66 ook sociaal. Kwetsbare mensen mogen niet buiten de boot vallen. Als het aan ons ligt, worden mensen die het zelf niet redden, omdat ze de capaciteiten, middelen of het netwerk niet hebben, door ons ondersteund.

Natuur, wonen en recreatie

Oud-Beijerland moet als dorp aantrekkelijk blijven en waar het kan aantrekkelijker worden. Dorpse charmes en stadse allures zijn een prima uitgangspunt daarbij. Hierbij moet wel rekening worden gehouden met onze natuur.

Onderwijs, jeugd en uitgaan

In Oud-Beijerland moet onze jeugd in een veilige en stimulerende omgeving opgroeien en kwalitatief goed onderwijs kunnen volgen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat jongeren en jongvolwassenen in het weekend op een leuke en gezellige manier uit kunnen gaan met zo min mogelijk overlast voor anderen.